Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

I Norge gillar redaktörer och journalister varandra

Publicerad: 7 April 2008, 11:40

Norska redaktörer och journalister har stor respekt för varandra, visar en undersökning som Nordiske Mediedager låtit göra. Men mellan 3 och 4 journalister av 10 tycker att redaktörerna är för osynliga.


85 procent av redaktörerna anser att norska journalister är yrkeskunniga. Och motsatt tycker en lika stor del av journalisterna att deras chefer är det.

Man skulle kunna tänka sig att de unga är mer kritiska, men det är tvärt om: Bland dem är det över 90 procent som tycker chefen är kunnig.

De äldre redaktörerna bekräftar hur attityden skärps med åldern: av dem tycker över 20 procent att medarbetarna har för klena allmänkunskaper.

Omkring hälften av redaktörerna anser att deras medarbetare är bra på förändringar.

En hel del norska journalister är uppenbarligen frustrerade över att deras redaktörer är för anonyma. Framför allt journalister på riks- och regiontidningar och de som jobbar med sport, samhälle och ekonomi: Av dem är det 40 procent som anser att redaktörerna inte syns.

En fråga är redaktörer och journalister rörande oense om: 69 procent av redaktörerna tycker att journalisterna kräver för mycket lön, 60 procent av journalisterna tycker att redaktörerna är för snåla med lönerna.

De Nordiske Mediedager arrangeras i Bergen i början av maj. Undersökningen bygger på frågor till 500 journalister och 250 redaktörer.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.