Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hur sköter sig journalisterna, Matmässan?

Publicerad: 15 November 2010, 12:52

Stockholmsmässan Det goda köket samlade i helgen många ackrediterade journalister. Bland annat champagnefrukost, gratis buffé och goodiebag lockade.


På presscentret har de skött sig bra, säger Ida Mlowe, presskoordinator på Stockholmsmässan.

Jag har hört att det förekommit onyktra journalister?

Det är inget jag har reagerat på. I presscentret har det inte varit några problem och vi har inte fått några rapporter från projektledaren på golvet om några problem där heller.

Hur många var ackrediterade?

Det var 378 ackrediterade journalister.

Och hur mycket har det skrivits?

Det är lite tidigt att utvärdera, många kommer från fackpress och populärpress.

Förekommer det att journalister ackrediterar sig enbart för att äta och dricka?

Det förekommer, men så är det på flera av våra mässor. Det gäller även båt- och bilmässan, att en del går dit för att det är ett fritidsintresse, men ackrediterar sig som press.

Hur skyddar man sig mot det?

Det är väldigt svårt att kontrollera.

Varför satt det skyltar om att vinprovning inte var gratis för journalister, brukar de tro det?

Ja, en del tror det. Så det är för att vara tydlig, och för att våra utställare ska slippa de diskussionerna.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.