Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hur länge får Juholt vara tjänstledig, Ulf Carlsson?

Publicerad: 10 Mars 2011, 12:45

Håkan Juholt, som föreslås bli Socialdemokraternas partiledare, är sedan 16 år tjänstledig från sitt jobb som Östrans lokalredaktör i Högsby. Ulf Carlsson är chefredaktör på Östran/Nyheterna.


Vi är väldigt generösa med tjänstledigheter och räknar honom fortfarande som anställd. Men eftersom det är ett tag sedan han var här har vikariatet övergått till en fast tjänst. Vi har börjat förstå att han är förlorad för oss.

Har Håkan Juholt glömt bort sin tjänst?

Nej, det tror jag verkligen inte. Ända fram till årsskiftet var han en mycket engagerad ordförande i ägarbolaget. Håkan Juholt brinner fortfarande för Östran.

Skulle han fortfarande platsa som lokalredaktör i Högsby?

En person med Håkan Juholts engagemang är en utmärkt journalist oavsett var han dyker upp. Han skulle kanske behöva sätta sig in i vissa tekniska landvinningar men på det hela taget vet han hur en slipsten ska dras. Det finns ett liv även efter ett eventuellt arbete som partiledare och då är han mycket välkommen tillbaka.

Hur var han som ordförande i ägarstyrelsen?

Hela Juholts person är ett enda stort engagemang. Oavsett vad han tar sig för så engagerar han sig till 120 procent. Så var han som ordförande. Inte så att han la sig i men han brann otroligt för tidningen.

Tror du han blir en bra partiledare?

Det vill jag inte uttala mig om. Jag är chefredaktör och ingen politisk kommentator. Det enda jag kan säga att att Socialdemokraterna i Håkan Juholt har en person som kommer att satsa helhjärtat på det han gör. Han är ingen blyg viol utan kan ibland upplevas som lite burdus. Huruvida han blir bra eller dålig som partiledare kan jag inte säga.

Östrans fotograf blir partiledare

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.