Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hur känns det att vara nominerad, Novak?

Publicerad: 1 november 2011, 12:59

Norrans avgående chefredaktör Anette Novak har nominerats till Stora journalistpriset 2011 i kategorin Årets förnyare för sitt arbete med tidningen och Norran.se.


Ämnen i artikeln:

Anette NovakStora Journalistpriset

Nomineringen lyder: För att ha byggt en relation med läsarna bortom kommentarfältens näthat, och gjort tidningen till det dominerande lokala sociala mediet.

– Det är otroligt hedrande, svårt att beskriva!, säger Anette Novak till Medievärlden.

Var du förberedd?

–  Inte alls; jag är smått förstummad. Jag visste ingenting tills de ringde.

Vad tycker du om nomineringen?

– Det är svårt att sammanfatta i några få rader, jag vet inte vad juryn har fokuserat på. Det finns så många aspekter av det vi gjort.

Vad är du själv stoltast över?

– Det är nog attityd- och kulturförändringen på Norran. En av branschens största utmaningar är att våga omfamna den utmaning som det innebär att möta läsekretsen varje dag. Det är väldigt utvecklande och roligt, men också tufft. Man möter kritik, men på ett konstruktivt sätt.

– Det här är en pågående resa och våra medarbetare har verkligen varit imponerande.

Har du fortfarande inga planer eller drömmar kring vad du ska göra efter årsskiftet, när du avgår som chefredaktör?

– Jag har en del spännande planer, och drömmar har vi nog alla. Jag kommer på något sätt att befinna mig i någon kant av branschen och vara med och bygga framtidens journalistik.

– Jag tror att utvecklingen kan ske på allvar när traditionella medier släpper in alla möjligheter som tekniken ger oss. Det handlar om möten mellan nya tänkare och gamla tekniker. Inte ett vi mot dem som i nya medier mot gammelmedier. Det mötet vill jag vara med och bygga broar och nya samarbeten kring. Där kan vi spela en otroligt viktig roll för demokratin.

– En dröm jag har är att hitta vägar att skapa journalistik med kvalitativt innehåll i mobilen.

De kan vinna Stora journalistpriset

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.