Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hur känns det att sitta i en Kalle Anka-jury, Anders Gerdin?

Publicerad: 20 Maj 2011, 10:43

Nu går det att nominera till Årets Dagstidning. Vem som blir Årets Redaktion avgör bland andra Aftonbladets förre chefredaktör Anders Gerdin. 2006 menade han att de som inte gav Aftonbladet pris var en Kalle Anka-jury.


Jag vet inte vilken roll jag får i juryn. Kanske blir det Kalle, kanske Fantomen.

Men allvarligt talat så var det något som slank ur mig i stundens besvikelse. Det var inget jag stod för en vecka senare.

Vad tror du om årets tävling?

Det finns mycket att välja på. Både stora och små tidningar har gjort mycket bra.

Så det blir inte Aftonbladet som får det?

Jag har inte helhetsbilden klar för mig. Det är ju en bit kvar. Men det behöver som sagt inte bli någon stor drake, det finns många innovativa bland de mindre tidningarna också.

Hur går det i kampen för att låta utländska spelbolag annonsera i svenska medier?

Bra. På torsdag och fredag i nästa vecka ska jag upp i hovrätten. Jag och Otto Sjöberg som tidigare chefredaktörer för Aftonbladet och Expressen. Det är ett viktigt mål för hela mediebranschen.

Det handlar om en halv miljard som inte går till svenska medier utan till TV3 och Kanal 5 som varit smarta nog att registrera verksamheten utomlands.

Hur tror du det går?

Svårt att säga.

Fotnot 1: Övriga i juryn för Årets redaktion är publicisten Christina Jutterström, SR:s förra vd Kerstin Brunnberg och konsulten Ulrica Ambjörn.

Fotnot 2: Innan Anders Gerdin tog över som chefredaktör på Aftonbladet efter Thorbjörn Larsson i november 1997 kallades han och de två övriga redaktionscheferna, Kalle Jungkvist och Niklas Silow, för Knattarna efter Kalle Ankas brorsbarn.

De avgör vem som vinner Årets Dagstidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.