Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hur känns det att återuppstå, Skövde Nyheter?

Publicerad: 14 Mars 2011, 12:45

2007 lades Skövde Nyheter ned och ersattes med ett månadsmagasin. Nu återuppstår tidningen i form av en gratistidning med veckovis utgivning. Ronny Karlsson är ansvarig utgivare på Västgöta Tidningar.


Ja, det känns roligt. Jag var inte med förra gången men det känns väldigt bra att få finnas i Skövde.

Varför gör ni ett nytt försök med Skövde Nyheter?

 Vi vill finnas i Skövde. Stan får en alltmer central roll i Skaraborg  och vi vill vara med på den marknaden. Vi har gjort ett digert förarbete  och har fått tydliga signaler på att det behövs en nyhetstidning i  Skövde.

Vad händer med det månadsmagasin som ersatte Skövde Nyheter 2007?

Det försvinner och ersätts med en riktig nyhetstidning för alla skövdebor.

Hur ser tidningens upplägg ut?

 Det är en gratistidning men vi är noga med att betona att det är en  lokal nyhetstidning med ett ordentligt nyhetsblock, kultur, nöje och  sport. Dessutom kommer vi att lägga stort fokus på debattsidorna. Vi  vill att tidningen ska bli ett forum för lokal debatt bland läsare som  kanske inte deltar i den annars.

Hur kommer redaktionen att se ut?

Vi har en länsredaktion i Skövde sedan tidigare som kommer att hjälpa till. Det kommer även att bli några nyanställningar. Hur många är inte klart än, vi ska till att förhandla med facket framöver. I övrigt förlitar vi oss mycket på synergieffekter från våra tre sexdagarstidningar.

Skövde Nyheters första nummer kommer 14 april. Den ges ut av Västgöta Tidningar som även ger ut Falköpings Tidning, Skaraborgs Läns Tidning och Västgöta-Bladet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.