Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hur har ni klarat kommentarerna om Ship to Gaza-attacken, Aftonbladet?

Publicerad: 31 Maj 2010, 12:57

Attacken mot Ship to Gaza-konvojen har väckt starka känslor. Anna Hjalmarsson är tf chef för läsarmedverkan på Aftonbladet.


Det har varit stort engagemang från läsarna med många kommentarer och mycket upprörda känslor. Som alltid försöker vi hålla en hyfsad nivå på diskussionen, och därför har vi tvingats ta bort en hel del kommentarer.

Hur har det sett ut i övrigt med läsarmedverkan kring attacken?

Vi har kommentarer tillåtna på ett par av dagens artiklar som vi håller lite extra koll på. Det känns viktigt att kunna hålla diskussionen så öppen som möjligt utan att låta den urarta.

Om du jämför med andra händelser, skiljer sig reaktionerna?

Som alltid när det gäller konflikten Israel-Palestina är tonen hätsk hos många. Det förekommer en del inslag av otrevliga generaliseringar kring folkslag och religioner som inte hör hemma i en hyfsad diskussion. Dessa inlägg tas bort. Och som alltid handlar det mer om hur man uttrycker sina kritiska synpunkter som är problemet, snarare än själva kritiken.

Jämfört med en genomsnittlig text på Aftonbladet tvingas vi ta bort en större andel av kommentarerna, men fortfarande är de flesta inlägg som skrivs helt acceptabla, och många av våra läsare är genuint intresserade av en riktig diskussion.

Israel stormade Ship to Gaza

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.