Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hur blir man klimatsäkrad, Anna Körnung?

Publicerad: 6 Maj 2010, 10:45

Veckans Affärer är den första svenska veckotidningen som klimatsäkras. Anna Körnung är chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Anna KörnungVeckans Affärer

Vi har börjat gå igenom all vår påverkan, från det stora till det lilla. Det tunga är tryck och distribution, men det handlar också om det vi gör i vardagen. Det som vi ändå släpper ut ska vi klimatkompensera för.

Varför är det viktigt?

Förutom att frågan är viktig är det viktigt för vår trovärdighet. Vi  fokuserar på klimatfrågan i tidningen, på nätet, på seminarium och events och utser också årets gröna kapitalist. Vi vill leva som vi lär, och vill inspirera andra att göra det.

Dessutom har mediebyrån Carat tagit upp det med oss, och jag tror att det kommer att bli ett ökat tryck från kunder och annonsörer i framtiden. På längre sikt kommer det antagligen att vara ett krav.

Vad är det ni behöver ändra?

Det visade sig faktiskt att det under senaste åren gjorts en översyn av distribution och tryck, men vi kan säkert sätta mer press på våra leverantörer, satsa på gröna transporter, och effektivisera verksamheten på olika sätt. Vi vill lyfta frågan och hålla ögonen på den.

Lyfta frågan och hålla ögonen på den, det låter inte så konkret?

Självkalt handlar det inte bara om att vi ska gå omkring och känna oss gröna. Vi har anlitat ett företag som ska se över vår verksamhet och föreslå förbättringar och göra handlingsplaner. De kommer snart att presentera sina första resultat för oss.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.