Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hundslagsmål på marknaden: Vovve läggs ner – Härliga hund går bra

Publicerad: 14 Augusti 2006, 13:34

Forma förlag lägger ner hundtidningen Vovve. Marknaden bar inte - och konkurrensen var uppenbarligen för tuff. För LRF Medias Härliga hund går samtidigt bra. Nu planerar förlaget ett samarbete med några landsortstidningar om materialutbyte, enligt förlagschef Åsa Holmström.


Vovve växte som självständig tidning ur en one-shot kopplad till ICA-Kuriren. Satsningen har dock inte burit sig, lösnummerförsäljningen har gått ner och annonsmarknaden är för liten.
LRF Medias Härliga hund startades strax efter Vovve och var resultatet av en omfattande omgörning av den starkt nischade Jakthunden. Satsningen har så här långt lyckats bra.
– Härliga hund är en bred familjetidning, Vovve ett livsstilsmagasin, är Åsa Holmströms förklaring till att den ena bär sig, den andra inte.
– Prenumerationerna är den stora basen och den växer. Vi har en bra rekrytering via lösnummerförsäljningen.
Vovve har ett samarbete med Aftonbladet om material – det ses nu över, säger Formas vd Patrik Widlund till Resumé. Härliga hund har ett liknande materialsamarbete på gång med en rad landsortstidningar. Åsa Holmström räknar med att avtalet är klart snart.
Andra satsningar i höst?
– Hästmagasinet görs om och relanseras under hösten. Planen är att det och Häst för alla ska komplettera varandra.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.