Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hovrätten sänker ersättning till Ekeroth

Publicerad: 17 Maj 2016, 08:16

GP ska betala SD-politikern Kent Ekeroth för användning av bilder från hans film från den så kallade järnrörsskandalen. Men hovrätten sänker ersättningen.


Ämnen i artikeln:

Kent Ekeroth

Tingsrätten hade kommit fram till att SD-politikern Kent Ekeroth skulle få 3 100 kronor av GP för publiceringen av bilder från hans film från den kväll när ett antal höga SD-politiker gick om kring på Stockholms gator, beväpnade med metallrör och kallade personer de mötte för bland annat babbe och hora.

Båda parter överklagade domen. GP menade att yttrandefriheten bör gå före upphovsrätten i det här fallet, då syftet var att viktig information skulle nå allmänheten. Kent Ekeroth menade i sin överklagan att GP skulle betala honom drygt 20 000 kronor.

Nu sänker hovrätten ersättningen till 2 325 kronor med motiveringen att det inte är fyra bilder som publiceringen handlar om utan tre bilder varav en publicerats två gånger.

Ekeroth fick rätt om järnrörsbilderna

GP inför rätta i dag om järnrörsfilmen

Järnrörsfilmen kan bli fall för hovrätten

Ämnen i artikeln:

Kent Ekeroth

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.