Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hovrätten fäller Otto Sjöberg

Publicerad: 31 Maj 2013, 09:11

Hovrätten slår fast tingsrättens dom mot Expressens förre chefredaktör Otto Sjöberg. Löpsedeln som pekar ut en misstänkt kidnappare och våldtäktsman var förtal.


Ämnen i artikeln:

Otto Sjöberg

Den utpekade mannen fälldes senare för olaga frihetsberövande och grov våldtäkt. Men hovrätten menar precis som tingsrätten att det inte fanns någon anledning att hänga ut honom med namn och bild på löpsedlar för det.

Domstolen menar därför att Expressen och Otto Sjöberg gjort sig skyldiga till grovt förtal. Skuldfrågan står därför fast. Men med tanke på hans förändrade inkomstförhållande ska böterna sättas ner något.

En av ledamöterna i hovrätten var dock av en annan åsikt.

Han menar att rapporteringen varit vederhäftig då den var en del av bevakningen av ett kriminalfall med stort allmänintresse, både som enskild händelse och som del av det stora samhällsproblem som mäns våld mot kvinnor utgör. Han ville därför fria Expressens förre chefredaktör men blev nedröstad.

Otto Sjöberg får dagsböter för förtal

Ämnen i artikeln:

Otto Sjöberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.