Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hot mot redaktion gav två månaders fängelse

Publicerad: 12 Mars 2014, 14:22

En man som hotat Smålandspostens redaktion i Älmhult dömdes igår till två månaders fängelse för olaga hot.


Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

En av tidningens reportrar mötte den dömde mannen utomhus i juni förra året. Mannen blev efter ett tag hotfull och krävde att tidningen skulle sluta skriva om en vräkning. Annars skulle han ”bomba”, han sade också: ”skriver ni igen så är jag beredd”.

Växjö tingsrätt ansåg att brottet är extra allvarligt eftersom det var ett hot mot det fria ordet och dömer mannen till två månaders fängelse. Mannen förnekade brott.

Det är tillfredsställande att tingsrätten fäster så stor vikt vid allvaret i att hota en självständig redaktion, och det är skönt för våra anställda i Älmhult att få ett avslut, säger Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson till Medievärlden.

”Direkt efter hoten kontaktades polisen och väktare sattes in för att hålla extra kontroll runt redaktionen. Flera reportrar berättade inför domstolen om obehagskänslan efter mannens hotfulla samtal”, skriver Smålandsposten.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.