Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon tar över MTG Sverige

Publicerad: 27 Mars 2018, 05:41

Filippa Wallestam. Foto: Nicklas Gustafsson / ARCTISTIC

Efter MTG:s uppdelning av bolagen utses Filippa Wallestam till ny vd för MTG:s verksamhet i Sverige. Hon tillträder vid månadsskiftet.


I fredags meddelade MTG att styrelsen beslutat att dela upp MTG i två bolag. I samband med det klev Anders Jensen, nuvarande vd för MTG Sverige, upp som vd och koncernchef för det ena bolaget Nordic Entertainment Group.

Filippa Wallestam kom till MTG i juni 2014. Hon fick då uppdraget som strategiansvarig för MTG:s fri-TV och radioverksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Nu efterträder hon Anders Jensen som vd för MTG Sverige. Därmed får hon ansvar för TV3, TV6, TV8 och TV10 samt Viasat, Viafree och radioverksamheten i Sverige. Hennes uppdrag blir att utveckla MTG:s position som ett fullt integrerat bolag inom TV, digital kommunikation och innehållsproduktion.

”Jag är enormt stolt och glad över min nya roll”, säger Filippa Wallestam, som tillträder den 1 april, och fortsätter:

”MTG:s förmåga att ständigt förnyas tillsammans med vår entreprenörsdrivna kultur gör att vi står väldigt bra rustade för att fortsätta växa och stärka vår position. Jag ser fram emot att ta bolaget in i framtiden som det nya mediebolaget Nordic Entertainment Group Sverige tillsammans med vårt fantastiska team.”

Läs också

MTG delas i tu

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.