Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon tar över kulturen på Upsala Nya Tidning

Publicerad: 16 December 2016, 13:47

Nina Solomin ny kulturchef på Upsala Nya Tidning. Foto: från Wahlström & Widstrand förlag.

Journalisten och författaren Nina Solomin, i dag chefredaktör tidskriften Konstperspektiv, blir till våren ny kulturchef på Upsala Nya Tidning (UNT).


I maj lämnade UNT:s förra kulturchef Kristina Lindquist tidningen för att ägna sig åt eget skrivande. Nu står det klart att Nina Solomin tar över uppdraget.

”Nina Solomin har den kompetens och bakgrund vi söker för att kunna föra vår kulturjournalistik vidare i ett modern medielandskap och fortsatta utveckla en stark dialog med våra läsare”, säger Roger Berglund, printchef på UNT.

I dag axlar Nina Solomin rollen som chefredaktör tidskriften Konstperspektiv parallellt med uppdraget som kommunikationsansvarig på Delegationen för migrationsstudier vid regeringskansliet. Tidigare har hon varit kulturredaktör på Tidningen Vi och chefredaktör för tidningen Vi läser. Nina Solomin har också en bakgrund på Sveriges Radio och Svenska Dagbladet. Dessutom har hon författat reportageböckerna ok, amen (Wahlström & Widstrand, 2012) och Gränsen (Wahlström & Widstrand, 2013).

”Fantastiskt roligt att kliva på detta uppdrag på en så ärevördig tidning. Kulturjournalistikens roll är viktigare än någonsin i dag, med tanke på vilka omvälvande tider vi lever i”, säger Nina Solomin, som tillträder första kvartalet 2017.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.