Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon tar över Infomaker

Publicerad: 20 Juni 2017, 05:01

Peter Månsson som varit Infomakers vd sedan starten lämnade nyligen över vd-rollen till Karin Söderlund. Själv vill han istället satsa helt och fullt på innovation och utveckling.


Karin Söderlund har en stor del av sitt yrkesverksamma liv jobbat med utbildning, i företag som Software Plus och Macmeckarna. I januari 1999 startade hon utbildnings- och konsultbolaget Camedia. De fick i uppdrag från olika medieföretag att utvärdera redaktionella system, bland annat åt Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

– Valet föll på Newspilot för båda tidningarna och då blev det ju även implementering av systemet, förklarar Karin Söderlund. Det var första gången vi gjorde ett projekt tillsammans.
Då var vi ju experter på Indesign-mallar och artikeltyper och hjälpte till med detta.

Det blev fler liknande projekt de kommande åren och sex-sju år senare avslutade Karin Söderlund verksamheten i det egna bolaget och klev in som konsultchef i Infomaker.

– Då var vi 22 personer och jag kom in som den andra kvinnan i företaget. Nu är vi 50 anställda varav sju är kvinnor, berättar Karin Söderlund.

En ganska grabbig miljö?

– Nej, jag tycker inte det. Vi har nyligen haft jämställdhetsseminarium och kunde konstatera att vi till antalet inte är så jämställda. Däremot har vi inte en grabbig kultur utan har en jämställd kultur. Men det är klart att när jag kom in i företaget var det ju en och annan sak som förändrades. Att bada bastu på en kick-off till exempel var jag inte så road av, säger Karin Söderlund.

Vad beror det på att det är en sådan manlig dominans i företaget, gillar inte tjejer att programmera till exempel?

– Nja, jag tänker att tjejer har en massa andra kvaliteter som behövs i it-branschen. Till exempel som projektledare eller kittet mellan utvecklare och användare. Där funkar tjejer jättebra och det är detta vi tar vara på. Vi har också tittat på hur vi rekryterar medarbetare. Gör vi det på ett sätt så att vi bara attraherar män?

Du och Peter byter roller. Han lämnar över vd-tjänsten till dig och blir CPO (Chief Product Officer) och CTO (Chief Technical Officer). Vem tog initiativ till detta och varför?

Det var Peter och Erik Thörnqvist som kom med förslaget, som jag inte tackade ja till omgående. Jag tog mig en funderare på om jag verkligen ville detta och hur det skulle fungera. Peter har ju varit vd länge och är en stark ledarperson. Jag insåg att det skulle bli tufft att ta över vd-rollen efter honom.

– Samtidigt så hade jag varit vice vd något år och deras motivering var att de gillade mitt sätt att jobba med strukturen. Peter förklarade också vad han ville göra istället, att jobba mer med utveckling och innovation och hitta på nya tekniska coola grejer.

– Jag älskar ju också att se hur människor utvecklas. Då kan jag ta klivet tillbaka och se hur medarbetarna tar för sig och tar nytt ansvar, förklarar Karin Söderlund. Fokus just nu är struktur och organisation.

Svenåke Boström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.