Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon tar över efter Nils Horner

Publicerad: 13 November 2014, 13:35

Margita Boström blir ny Asienkorrespondent efter Nils Horner som sköts till döds i Kabul i mars i år.


Jag är ödmjuk inför att försöka ta vid där Nils Horner på intet sätt var klar med sitt värv när han så tragiskt rycktes bort från det han älskade allra mest, nämligen att rapportera från Asien. Jag kan aldrig bli han, men jag ska göra allt för att lyssnarna ska få lika många vardagsbilder från Asien som de Nils Horner gav, säger Margita Boström till Sveriges Radio.

Hon har jobbat som utrikesreporter på Ekot under flera år och bland annat bevakat jordbävningskatastrofen på Haiti, demokratiprocessen i Burma och valen i Indien.

Johanna Melén blir ny Östeuropakorrespondent och Johan Bergendorff tillträder den nya tjänsten som korrespondent för Global hälsa. I uppdraget ingår bland annat att bevaka internationella hälsofrågor som epidemier och folksjukdomar, men också sjukvårdspolitik, internationella aktörer som WHO, läkemedelsbolagens roll och medicinsk forskning.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.