Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon tar över Året Runt

Publicerad: 19 oktober 2016, 07:17

Lena Andersson är ny chefredaktör för Året Runt och Glutenfritt. Hon efterträder Eva-Stina Sandstedt.

Ämnen i artikeln:

Martin KroonAller MediaÅret Runt

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


”Det känns oerhört spännande att få vara med om att etablera vårt familjevarumärke Året Runt i Malmö. Jag ser fram emot att föra traditionen vidare och att fortsätta göra en glad, inspirerande veckotidning som läses av otroligt många kvinnor varje vecka. Jag är riktigt stolt över att få detta uppdrag och känner en ödmjukhet inför att få vara med om att ta Året Runt mot 2020-talet”, säger Lena Andersson, som tillträder i januari 2017.

Lena Andersson tar över efter Eva-Stina Sandstedt som suttit på posten i ett decennium. Chefredaktörsbytet sker i samband med att Aller media skapar ett kreativt centrum för Allas, Allers, Hemmets Veckotidning och Året Runt i Malmö.

1984 kom Lena Andersson till Aller media. Sedan 2009 har hon arbetat med Allers fackmaterial, nu senast i rollen som fackchef.

”Lena Andersson är en fantastisk journalist som har en enorm erfarenhet av familjetitlar och kan målgruppen bättre än de flesta. Hon kommer fortsätta utveckla Året Runt och föra tidningens stolta traditioner vidare och blir en väldigt viktig medarbetare i vårt fortsatta arbete med att vara marknadsledare”, säger Martin Kroon, publicistisk direktör på Aller media.

Den första utgåvan av Året runt utkom 1946. I dag ligger upplagan, enligt Aller media, på 130 000 per vecka och räckvidden på närmare 300 000 läsare. På sajten, aretrunt.se, har tidningen närmre 120 000 sidvisningar och 53 000 unika besökare i veckan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev