Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon ska leda SSU:s nya mediesatsning

Publicerad: 14 Februari 2018, 12:15

Lotta Ilona Häyrynen, som tidigare varit presskommunikatör och redaktionsledare på Socialdepartementet, blir chefredaktör och ansvarig utgivare för SSU:s nya medieplattform.


Ämnen i artikeln:

SSU

SSU:s digitala medieplattform ska lanseras i mars och kommer att heta Frihet, precis som papperstidningen som lades ned förra året.

Lotta Ilona Häyrynen har sedan 2014 arbetat med kommunikation och pressfrågor på Socialdepartementet, framförallt inom sjukvård och jämställdhet. Hon har en bakgrund som opinionsskribent och har bland annat gått Aftonbladets utbildning för unga ledarskribenter.

” Samhällsdebatten behöver fler starka progressiva röster, och min ambition är att Frihet ska bli den starkaste. Vi ska lyfta de perspektiv som sällan får plats, vara systemkritiska och stå på de ungas sida. Frihet kommer bli ett otroligt spännande projekt och den självklara platsen för socialdemokratisk idédebatt”, säger Lotta Ilona Häyrynen i ett pressmeddelande.

I redaktionen ingår också Nils Forsén, opinionsredaktör och tidigare chefredaktör för SSU:s förra idépolitiska tidskrift Tvärdrag och samt Ellioth Axelsson som blir digital producent.

Frihets redaktion ska vara fristående i relation till SSU.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SSU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.