lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon ska driva Fojos arbete mot hat och hot

Publicerad: 14 september 2017, 08:15

Medieinstitutet Fojo har fått i uppdrag av kulturdepartementet att ta fram råd och stöd för journalister som drabbats av hat och hot. Nu står det klart att det blir Hanna Andersson som ska leda det arbetet.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Fojo, vid Linnéuniversitetet, har anställt Hanna Andersson för att leda medieinstitutets nya uppdrag som rör journalisters utsatthet – och kartlägga varifrån hoten kommer.

”Fri oberoende professionell journalistik ska vara en självklarhet i ett demokratiskt samhälle. Ingen ska tystna eller tystas”, säger Hanna Andersson, vars uppgift blir att ta fram råd och stöd till journalister som utsätts för hat och hot i jobbet.

Hanna Andersson kommer närmast från ett jobb som presstalesperson hos Polismyndigheten. Dessförinnan har hon arbetat som lokalreporter och redaktör, bland annat på Norrköpings Tidningar (NT).

Som lokalreporter för NT i Valdemarsvik drev hon ett framgångsrikt arbete för att nå ut till läsarna i sociala medier, vilket Medievärlden rapporterade om här. På Facebook-sidan Journalist Hanna Andersson uppdaterade hon regelbundet och interagerade med sina omkring omkring 2 000 vänner.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev