Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon livesände i sju timmar när Idol kom till stan

Publicerad: 5 april 2016, 06:43

I lördags besökte Idol Skövde för att söka efter Sveriges nästa superstjärna. Skövde Nyheters reporter Julia Jonsson var på plats för att bevaka evenemanget och själv tävla om en guldbiljett.

Ämnen i artikeln:

HallpressenIdol

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det var riktigt kul. Jag gick runt i kön och intervjuade folk och sjöng upp med dem. Jag delade också med mig av tips på uppsjungningsövningar och frågade precis allt jag kunde komma på, säger Julia Jonsson, som i framtiden gärna vill arbeta som programledare:

Det har varit drömmen ett bra tag. Därför var det otroligt kul att få göra en sån här grej.

Bakom sändningen låg endast en kort planering, och under dagen arbetade Julia Jonsson enbart med sin mobiltelefon och ett stativ. Väl där kopplade hon upp sig via Skype och därefter höll den digitala redaktionen i Jönköping ett öga på sändningen via sin studio och gav henne god respons under sändningen. Totalt rullade kameran i 7 timmar och 13 minuter.

Anna Alexandersson, tv-redaktör på Hallpressen, är nöjd med sändningen som hon tycker ger en unik inblick i idol-cirkusen. Och hon hoppas att materialet kan bli aktuellt om och om igen under Idol-säsongen.

Vi testade gränserna och flyttar dem framåt med stor framgång, skriver Anna Alexandersson i ett mejl till Medievärlden.

Skövde Nyheters andra reporter Jenny Åberg var också på plats under lördagen och gjorde omkring 25 klipp med mobilen, varav flera fått stor spridning i sociala medier.

Under dagen tittade 2800 personer på livesändningen och i skrivande stund har 600 personer valt att se reprisen. Julia Jonsson själv är en av dem som sett programmet i efterhand:

Det var jätteroligt att se. Jag blev överraskad över att jag hade sådan energi. Jag vet ju själv att jag efter tre timmar började tycka att det var lite jobbigt, men det märktes inte tycker jag.

Vad gjorde du för att behålla energin i 7 timmar?

Jag har nog ganska mycket energi i mig. Men eftersom jag visste att det skulle bli en lång dag såg jag till att dricka vatten och äta choklad och banan.

Anna Alexandersson är imponerad av Julia Jonssons prestation:

Hon har en fantastisk energi som live-reporter där hon timme efter timme håller frågearsenal och humör på topp. Hon gör det så bra också, med kunnighet och humor och mänsklighet. Vi är nära tittarna.

Julia Jonsson, som själv skulle sjunga framför juryn under dagen, hann inte tänka så mycket på sitt eget framförande eftersom det var fullt fokus på livesändningen:

Men när jag väl kom in i väntrummet insåg jag att jag nog skulle behöva fokusera lite på mig själv.

Mötet med juryn gick bra, säger hon, men mer kan hon inte avslöja. Om Julia Jonsson fick lämna Skövde Kulturhus med någon guldbiljett återstår alltså att se i höst.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev