Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon lämnar Kit för Expressen

Publicerad: 19 maj 2017, 06:56

Nina Svanberg när hon provade dumpster diving inför ett reportage i KIT (se länk längst ned i text).

Kit:s reporter Nina Svanberg lämnar det Bonnierägda mediebolaget för ett annat.


Ämnen i artikeln:

KitExpressen

Till Kit kom Nina Svanberg hösten 2015. Då lämnade hon ett jobb som reporter och webbredaktör på SvD. Dessförinnan hade hon bland annat varit på SVT, Aftonbladet och Omni.

På Kit har hon gjort flera uppmärksammade jobb, däribland ett då hon åt sopor i 23 dagar.

Men vid midsommar lämnar hon arbetsplatsen, för att i september börja som nyhetsreporter på Expressen. Där hoppas hon få gräva mer.

– Jag vill ut och rapportera mer på fältet, och syssla med klassiskt reportergöra. Dessutom längtar jag tillbaka till pulsen och miljön som finns på en kvällstidningsredaktion.

Du vill ut på fältet mer och gräva i större utsträckning, säger du. Kommer du att få chans att göra det i din roll på Expressen?

– Det är min förhoppning. Men inget kommer gratis. Jag tror att Expressen är duktiga på att se begåvning och att allt är möjligt om man har massa driv och idéer. Jag vet att de är glada att jag kommer till dem, säger Nina Svanberg och fortsätter:

– Alla som har varit på kvällstidning vet att man antingen hatar det eller älskar det. Eller både och, samtidigt. Jag hör till kategorin som älskar det. Så det känns skitbra att gå till Expressen som är en stor och trygg publicist.

Vad hoppas du kunna gräva om?

– Sociala orättvisor intresserar mig, det spelar ingen roll om det är i Rågsved eller i Iran där det ju är val nu. Jag vill skriva om de frågorna.

Läs också

Kit-reportern om sopgrävet

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KitExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev