Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag28.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon har varit NT trogen i 80 år

Publicerad: 10 Januari 2012, 09:15

I höstas var Minse Peterson, 103 år, tvungen att säga upp NT, efter att ha prenumererat på tidningen i 80 år. Synen hade blivit för dålig.


Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

Minse Peterson började prenumerera på Norrköpings Tidningar 1931. Men hade läst den sedan hon började småskolan.

I en intervju i NT från 2008 berättar hon att det inte är mycket hon hoppar över:

Bostadsmarknaden, polisnotiser ”när de slår i ihjäl varandra och så”, vädersidan, tv-programmen, familjesidorna, allt granskas med vana ögon ända till sista rad. Insändarsidorna är en bra avslutning, det är roligt att läsa ”lite smörja om folk”, tycker Minse.

När Norrköpings Tidningar fyllde 250 år 2008 bad tidningen de som prenumererat länge att höra av sig. Det visade sig att över 70 prenumeranter haft tidningen i över 70 år.

Familjen Swartz menar att de sannolikt läst tidningen redan från starten.

– NT måste ha betytt oerhört mycket för släkten genom åren. Inte minst förr när världen var rätt begränsad och det knappast fanns några andra vägar att få lokala nyheter. På den tiden ingick det väl också i tidningens roll att krypa för högheten och det passade säkert mina förfäder bra. De kunde styra när de vill ha ut någonting respektive inte ha ut någonting, säger Bertil Swartz, journalist på NT mellan 1966 och 1975.

Hans farfars farfars farfar Petter var sannolikt en av tidningens första läsare.

Något som kan göra familjen Schwartz till den svenska släkt som prenumererat längst på en och samma tidning då Norrköpings Tidningar är landets äldsta tidning.

Är hon Sveriges mesta prenumerant?

Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.