Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon går från Fokus till Ekot

Publicerad: 18 april 2016, 04:55

Efter fyra år på Fokus går journalisten och författaren Maggie Strömberg till Ekot.


Ämnen i artikeln:

FokusEkot

Maggie Strömberg kom till Fokus 2012. På tidskriften har hon haft roller som reporter, politikredaktör och nyhetschef. Men nu lämnar hon Fokus för att bli politisk reporter på Ekot.

”Maggie Strömberg är en av Sveriges mest spännande politiska berättare. Det känns enormt kul att få välkomna henne till en redan idag stark politikredaktion. Ekot har på senaste tiden gjort flera satsningar på den politiska journalistiken, till exempel nya Lördagsintervjun och succépodden Det politiska spelet. Jag är säker på att Maggie kommer bidra till en fortsatt hög innovationstakt”, säger Ekochefen Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

Innan Maggie Strömberg kom till Fokus arbetade hon bland annat som reporter på Sydsvenskan och Svenska Dagbladet. I våras släppte hon också reportageboken Vi blev som dom andra Miljöpartiets väg till makten (Bokförlaget Atlas, 2016).

”Det ska bli väldigt roligt att kunna kombinera det berättande som jag har med mig från Fokus med Ekots nyhetstempo. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med en så tung och erfaren redaktion”, säger Maggie Strömberg, som börjar på Ekot i mitten av maj.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FokusEkot

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev