Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon får ta emot årets Mommapris

Publicerad: 16 november 2018, 14:05

Annica Grimlund. Foto: Linnéa KIhlström

Annica Grimlund, tidigare chef på Lärarförbundets tidningar, är årets Mommapristagare.


Fram till i januari i år var Annica Grimlund chef för Lärarförbundets tidningsavdelning samt medlem i ledningsgruppen. Efter att en styrgrupp vid Lärarförbundet presenterat en plan på att tidningarna skulle integreras med kommunikationsavdelningen lämnade hon dock alla sina uppdrag i protest. För Journalisten har Annica Grimlund berättat om hur hon anklagades av ledningen för att vara illojal samt erbjöds en årslön mot att hon slutade prata med medierna. Något hon tackade nej till.

Juryns motivering lyder: ”Hon tog fighten för journalistiken. Med kraft och pedagogik har Annica Grimlund gett en lektion i vad en riktig tidning är, betyder och behöver – redaktionellt oberoende och en publicist som är ansvarig utgivare. Det gagnar såväl läsaren som demokratin.”

Mommapriset ska gå till en person som ”genom sina handlingar bidragit till och lyft fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare”. Förra året tilldelades Expos chefredaktör Daniel Poohl priset. Bland tidigare pristagare finns Thomas Mattsson och Anna Lith.

I juryn har Kerstin Brunnberg (ordförande), Karin Olsson, Tobias Regnell, Daniel Sandström och Anna Rastner suttit.

På Medievärldens Instagram kan du se bilder från prisutdelningen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News