Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon får PK:s Stora Pris 2016

Publicerad: 11 Maj 2016, 10:11

Journalisten och författaren Britt-Marie Mattsson tilldelas priset för sin rapportering om svensk utrikespolitik och amerikansk inrikespolitik.


”Jag är väldigt hedrad och glad. Det är fantastiskt att bli uppskattad av Publicistklubben på detta sätt”, säger pristagaren i en kommentar.

Britt-Marie Mattsson har mångårig erfarenhet av att bevaka svensk utrikespolitik och amerikansk inrikespolitik, och har bland annat arbetat på Göteborgs Posten, SVT och TV3. Förutom det har hon författat ett tiotal böcker. Den senaste, Matens makt (Norstedts, 2016), har hon skrivit ihop med krögaren Leif Mannerström.

”Britt-Marie Mattsson är ett föredöme i en tid då kunnighet, berättarglöd och förklaringsförmåga blir allt viktigare. Hon är på alla sätt en självklar mottagare av Publicistklubbens stora pris för långvarig journalistik av hög klass”, säger Publicistklubbens ordförande Björn Häger.

Publicistklubbens Stora Pris går till en eller flera personer som under lång tid har hållit hög klass i sin journalistiska gärning.

Juryns motivering i sin helhet lyder: Genom en idog och kvalitativ gärning har Britt-Marie Mattsson i decennier, initierat och med lätt hand, lotsat läsare, tittare och lyssnare i såväl morgonpress som public service genom amerikansk inrikespolitik och svensk utrikespolitik. Britt-Marie Mattsson har alltid varit en orädd röst i en mediabransch där på senare år journalistiken haft allt svårare att hävda sig. Hennes professionella patos har varit förebildande för många journalister efter henne.

Priset delas ut på nästa PK-debatt måndag den 16:e maj i Kulturhuset i Stockholm.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.