torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir redaktionschef för sju Mittmedia-titlar

Publicerad: 25 januari 2017, 13:36

Lillan Hedlund. Foto: Jonas Bilberg

Lillan Hedlund blir redaktionschef på Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I november fick Daniel Nordström, då chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Sala Allehanda, Fagersta Posten och BBL/AT, utökat ansvar i samband med att man beslutat att samordna Västmanland med regionerna runt Stockholm. Förändringen innebar att han fick överta ansvaret också för Norrtelje Tidning, Länstidningen i Södertälje och Nynäshamns Posten.

I samband med det sade Nordström till Medievärlden att han planerade att rekrytera en redaktionschef som skulle arbeta tillsammans med honom över hela området. Nu står det klart att det blir Lillan Hedlund.

Lillan Hedlund kommer närmast från Länstidningen i Södertälje där hon varit nyhetschef och ställföreträdande utgivare.

”Det här ska bli så otroligt roligt! Jag har arbetat på LT i 20 år och har haft en mängd olika roller, de senaste åren som nyhetschef och ställföreträdande utgivare. I det här nya uppdraget får jag jobba med alla redaktioner i Daniel Nordströms utgivarområde och det känns verkligen spännande”, säger Lillan Hedlund som kliver på sitt nya uppdrag i februari.

Daniel Nordström om rekryteringen:

”Lillan Hedlund är en klok och rutinerad publicist och ledare. Hon har god förståelse för mediebranschens utveckling och dess utmaningar och möjligheter. Jag är mycket glad över att hon har tackat ja till detta uppdrag. Hon får en nyckelroll när det gäller att fortsatt utveckla de respektive organisationerna enskilt och tillsammans.”

Samtidigt får Svante Grahn, administrativ redaktionschef på tidningarna i Västmanland, ett utökat uppdrag. Han kommer framöver även ha samma roll för titlarna i Stockholmsregionen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev