Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir publiceringschef på Radiosporten

Publicerad: 7 maj 2018, 11:56

Jenny Pettersson blir publiceringschef på Radiosporten.

Jenny Pettersson, producent på Sveriges Radio, får den nyinrättade tjänsten som publiceringschef på Radiosporten.


Sedan i höstas arbetar Jenny Pettersson som liveproducent på Ekot. Hon är dock anställd på P4 Gotland där hon de senaste åren varit dagproducent och tidigare haft ansvar för sporten. I övrigt har Jenny Pettersson arbetat på Aftonbladet, Sundsvalls Tidning och på P4 Västernorrland. Nu har hon tilldelats den nyinrättade rollen som publiceringschef på Sveriges Radios Radiosporten.

”Jenny är en säker publicist och mycket uppskattad arbetsledare, av både medarbetare och chefer och har i sina olika roller på Sveriges Radio visat en skicklighet och hittat en balans i att vara inspirerande och drivande, samtidigt som hon är lugn och trygg”, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

I den nya rollen ingår att ha arbetsledaransvaret för nyheter, planering för Sportextra samt innehållsplanering för de större mästerskapen.

”För mig går Radiosporten längst fram i Sveriges Radios parad. Redaktionen är unik med kombinationen snabbhet, fördjupning och spets med samtidig närvaro runtom i landet. Det ska bli otroligt roligt att få vara en del av det, och tanken på att få driva arbetet framåt gör mig så peppad”, säger Jenny Pettersson, som tillträder efter semestern.

Hon efterträder Stefan Elofsson, som i dag har motsvarande jobb fast titeln nyhetschef, men nu blir produktionschef i Område Väst.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.