Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir Östersjökorrespondent på Ekot

Publicerad: 23 oktober 2017, 07:28

Erika Gabrielsson. Fotograf: Camilla Fagerholm/Yle

Erika Gabrielsson, i dag nyhetschef på YLE Huvudstadsregionen i Helsingfors, blir Ekots Östersjökorrespondent från och med december.


Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Tidigare har titeln varit Helsingforskorrespondent, men från och med nu är den Östersjökorrespondent. Anledningen är att Sveriges Radio vill ge en tydligare beskrivning av uppdraget, vilket är att bevaka Finland, de baltiska staterna och Polen.

”Jag är väldigt glad över rekryteringen av Erika Gabrielsson. Våra korrespondenter är lyssnarnas ögon och öron runtom i världen och genom Erika får vi en enormt erfaren och kunnig rapportering om det viktiga området Finland, Baltikum och Polen. Erika är varmt välkommen till Sveriges Radio”, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Erika Gabrielsson kommer närmast från rollen som nyhetschef för YLE Huvudstadsregionen i Helsingfors. Dessförinnan har hon arbetat som programledare, inrikes- och utrikesreporter samt producent på svenska YLE.

”Jag känner mig väldigt ödmjuk inför det här uppdraget! De ska bli otroligt kul att få arbeta med och för Sveriges Radios publik. Området jag ska bevaka, alltså mitt hemland Finland plus Estland, Lettland och Litauen samt Polen, är en otroligt spännande och dynamisk region som jag verkligen ser fram emot att få rapportera om”, säger Erika Gabrielsson, som tillträder den 1 december 2017.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.