Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir nyhetschef för Mitt i

Publicerad: 27 oktober 2017, 07:11

I början av november tillträder Karolina Andersson som nyhetschef på lokaltidningen Mitt i: ”Tillgången till bra lokaljournalistik är en demokratifråga”.


Ämnen i artikeln:

Mitt i

Sina första år som journalist gjorde Karolina Andersson i Sundsvall och Härnösand på lokaltidning. När hon senare kom till Svenska Dagbladet började hon på Stockholmsredaktionen. Genom åren har hon varit nyhetschef och redaktör på SvD, LRF Media och SVT. Nu senast kommer hon från uppdraget som planeringsredaktör på SVT Kulturnyheterna.

– Det känns väldigt bra att komma till Mitt i som är inne i en spännande fas just nu. Tidningen har tagit ett rejält kliv mot en piggare digital journalistik. Jag har själv erfarenhet av stora digitala omställningar och därför känns det roligt att vara med och bidra till den utvecklingen på Mitt i.

– Sedan tycker jag att tillgången till lokaljournalistik har blivit en demokratifråga. Det är otroligt viktigt att även de som bor i Stockholms kranskommuner får sin kommun granskad och sin vardag skildrad.

Det är också en av utmaningarna med den nya rollen, säger hon:

– Det är stora områden vi bevakar. Nacka och Huddinge, till exempel, har i dag över 100 000 invånare. Det är klart att det är en utmaning att kunna vara där det händer i så stora kommuner.

Hur kommer läsarna märka att du tar över?

– Jag hoppas att vi ska bli ännu vassare på nyheter och ännu snabbare hitta till det som folk pratar om i just sina kvarter.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.