Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon blir ny visuell chef på SvD

Publicerad: 20 Mars 2018, 12:38

Ebba Bonde. Foto: Staffan Löwstedt

Svenska Dagbladets art director Ebba Bonde blir visuell chef på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Fredric Karén

Sedan två år tillbaka arbetar Ebba Bonde på konsultbasis med SvD:s papperstidning, SvD:s explainers samt SvD:s marknadsföring. Nu får hon ansvar för tidningens visuella journalistisk.

”Hon har visat sig vara en utomordentligt kompetent och skicklig person och som jag är övertygad om är helt rätt kraft att leda detta spännande arbete tillsammans med Joakim Ståhl, som blir biträdande visuell chef, och övriga medarbetare på bildredaktionen”, säger SvD:s publisher Fredric Karén.

Ett tydligt grafiskt formspråk har blivit allt viktigare, enligt Fredric Karén. I dag är den visuella journalistiken en mix av fotografier, video, text och grafik. Och att sticka ut i flödet – inte minst på sociala medier – är i dag svårare, men nödvändigt för att nå fler läsare.

Ebba Bonde ser fram emot sin nya roll:

”Eftersom våra vanor i de digitala flödena hela tiden förändras ställs det också helt nya krav på den visuella journalistiken. Att få möjlighet att leda och utveckla den visuella journalistiken på Svenska Dagbladet tillsammans med SvD:s fotografer, de som jobbar med video och grafiktecknare, ser jag som ett extremt roligt och spännande uppdrag”, säger Ebba Bonde.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fredric Karén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.