Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon blir ny Nils Horner-trainee

Publicerad: 28 juni 2018, 06:49

Lubna El-Shanti. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Lubna El-Shanti, tidigare vikarie på Ekots utrikesredaktion och live-desk, blir ny korrespondent-trainee i Nils Horners anda.


Ämnen i artikeln:

OmniEkotSveriges Radio

Senast var Filip Kotsambouikidis trainee-korrespondent och dessförinnan Hewa Abdelzadeh och Nivette Dawod. I augusti är det Lubna El-Shantis tur.

”Jag är glad och stolt över att få möjlighet att vara Sveriges Radios korrespondent–trainee. Att få arbeta tillsammans med erfarna korrespondenter kommer att bli otroligt intressant. Genom att vara en del av Sveriges Radios korrespondentnätverk hoppas jag få möjlighet att ge röst till ohörda människor i världen”, säger Lubna El-Shanti, som tidigare bland annat varit på Ekot och Omni.

Som trainee-korrespondent får man en grundutbildning hos utrikesgruppen på Ekot i Stockholm samt en säkerhetsutbildning. När det är klart är det dags att ge sig ut i världen till de platser Sveriges Radio bevakar. Under resorna samarbetar traineen Sveriges Radios korrespondenter och utrikesreportrar.

”Genom traineetjänsten får vi en chans att vidareutbilda unga reportrar med specialintresse för utrikesrapportering. Samtidigt bidrar våra trainees med viktig kunskap och kompetens. Lubna El-Shanti talar flytande ryska, är mycket driven och har ett stort engagemang för journalistik med globalt perspektiv. Vi är väldigt glada över att knyta henne till vår utrikesredaktion”, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OmniEkotSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.