Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir ny grävchef på SR

Publicerad: 6 april 2016, 06:52

Lisa Helgesson går från att vara agendachef på P4 Uppland till att bli chef för undersökande journalistik på Ekot. Hon efterträder Fredrik Laurin.

Ämnen i artikeln:

SR

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


År 2007 blev Lisa Helgesson agendachef/nyhetschef på P4 Uppland. Ett år senare blev hon också ställföreträdande kanalchef. När hon nu efterträder Fredrik Laurin som grävchef blir hennes ansvar att leda arbetet med att stärka och förnya Sveriges Radios grävande journalistik.

Att få jobba med Ekots fantastiskt skickliga grävgrupp är en stor ära. Liksom att få vara med och utveckla Sveriges Radios undersökande journalistik tillsammans med alla kompetenta medarbetare. I en tid då mycket inom medierna handlar om snabbhet är det oerhört viktigt att vi samtidigt satsar hårt på den journalistik som kräver omfattande research och ibland mycket tid och resurser, säger Lisa Helgesson i ett pressmeddelande.

Genom åren har Lisa Helgesson arbetslett flera prisbelönta granskningar, däribland guldspadebelönade granskningarna av sexhandeln med unga i Uppland 2014 samt bristerna i polisens internutredningar 2010. Dessutom är hon samordnare för Sveriges Radios reporternätverk.

Det känns mycket inspirerande att få välkomna en så rutinerad och uppskattad arbetsledare till oss. Ekots grävgrupp ska ta sig an de svåraste ämnena och göra samhällsviktiga granskningar. Lisa har helt rätt kvalifikationer för att leda det arbetet. Med sin stora erfarenhet av Sveriges Radio och public service kommer hon också spela en viktig roll i samordningen av hela företagets grävjournalistik, säger Ekochefen Olle Zachrison.

I rollen som grävchef ska Lisa Helgesson ingår också uppdraget att stödja P1-programmet Kalibers journalistik, bistå reporternätverket samt projektleda SR:s tjänst för att lämna krypterade tips, Radioleaks.

Hon tillträder sitt nya uppdrag senare i vår.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev