Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir ny chefredaktör på Siren

Publicerad: 14 april 2016, 06:05

Emma Boëthius tar över som chefredaktör på Nyhetsbyrån Siren efter Matti Larsson.


Emma Boëthius kom till nyhetsbyrån Siren från Expressen 2014, där hon jobbat bland annat som nyhetschef, nöjeschef och inhoppande editionschef. Hon var en av de redaktionella chefer som arbetat aktivt med utvecklingen av Expressens olika kanaler och nya affärsmodeller och satt under sex år med i Expressens digitala ledningsgrupp. Som reporter fick hon 2008 en hedersguldspade efter en granskning av Casino Cosmopol.

Det här är ett drömjobb. Siren är en av Gräv-Sveriges viktigaste aktörer, och det enorma jobb våra medarbetare gör varje dag är unikt. Att få leda och utveckla det journalistiska arbetet på en så pigg och kunnig redaktion som Siren känns som en fantastiskt rolig utmaning, säger Emma Boëthius i ett pressmeddelande.

Emmas mångsidiga journalistiska kunskap och gedigna bakgrund som arbetsledare kommer att vara perfekt när hon nu tar över jobbet som chefredaktör. Hon har stor förståelse för våra kunders olika behov, viktig erfarenhet av förändringsarbete, en digital spetskompetens och ett fantastiskt driv, säger Sirens avgående chefredaktör Matti Larsson i ett pressmeddelande. Han fortsätter som vd för bolaget.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev