Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon blir ny chefredaktör på Folkbladet

Publicerad: 5 September 2013, 09:34

Anna Lith efterträder Daniel Nordström som chefredaktör på Folkbladet i Umeå.


Ämnen i artikeln:

Folkbladet

Hon är idag nyhetschef på Eskilstuna-Kurirens edition Strengnäs Tidning och har tidigare varit nyhetschef och stf ansvarig utgivare på Norran, redigerare på Expressen och Metro och reporter på Dala-Demokraten, Dalarnas Tidningar och Sveriges Television i Falun och Gävle.

Vad vet du om Umeå?

Lite grann i och med att jag  har bott i Västerbotten förut. Jag har inga djupare kunskaper, men det har jag ju tid att göra någonting åt nu. Västerbotten är lite som gräset på andra sidan för mig, jag trivs väldigt bra här.

Ishockey är väldigt viktigt i Västerbotten, vilket hockeylag håller du på?

Jag håller på Skellefteå AIK. Jag inser att det är ett problem, men hockeyhjärtat är där hockeyhjärtat är.

Din företrädare har varit väldigt flitig i sociala medier, medan din Twitter uppdaterades senast 15 maj, blir det ändring på det nu?

Till att börja med ska jag sätta mig in i redaktionens arbete, och  jag kommer att prioritera det. Men när jag är klar med det, då kommer jag tillbaka i sociala medier.

Det digitala är framtiden och vi måste hitta vägen dit. Där har redaktionen redan gjort ett gediget arbete som jag måste sätta mig in i

Är det den stora utmaningen?

Ja, och att se till att göra det utan att tappa pappersupplaga. Mitt uppdrag är att se till att Folkbladet har en stabil grund att stå på för att säkra journalistiken.

När börjar du?

Formellt börjar jag 1 november, men jag flög hit i morse och kommer att vara med i viktiga frågor under hösten.

”Anna Lith är en kunnig, driven och drivande journalist. Och trots sin ålder dessutom meriterad.  Med henne har vi en ung dynamisk ledare som tillsammans med våra medarbetare på Folkbladet kommer lotsa verksamheten framåt. Anna Lith tillför redaktionen en värdefull kompetens med sina erfarenheter från både storstadspress, landsortspress och tv”, säger Sture Bergman, vd för VK-koncernen och ordförande i Folkbladet, till Folkbladet.nu.

Rekryteringen av Robert Rosén, på Utkik Media, som skriver om den på bloggen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Folkbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.