Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon blir gruppchef för Morgonstudion

Publicerad: 15 oktober 2018, 10:13

Marit Hübinette blir gruppchef för Morgonstudion. Foto: Jan Danielsson/SVT.

Projektledaren Marit Hübinette får utökat ansvar – blir gruppchef för Morgonstudion.


Ämnen i artikeln:

SVT

Marit Hübinette har de senaste två åren projektlett SVT:s morgonprogram Morgonstudion som drar igång nyhetsdygnet på SVT varje vardag klockan 06:00. Nu blir hon gruppchef för programmet:

”Jag är enormt glad över att få fortsatt förtroende att få arbeta med Morgonstudion och viktigast av allt att få arbetsleda ett sådant kompetent och bra gäng som arbetar med Morgonstudion”, säger hon till SVT:s interntidning Vipåtv.

I hennes nya roll ingår chefsansvar för researchers, programledare och redaktörer på Morgonstudion. Hon ska också arbetsleda andra yrkesgrupper jobbar med programmet samt säkerställa att samarbetet med resten av nyhetsorganisationen flyter på.

”Marit har ett väldigt driv och engagemang för Morgonstudion och hon bryr sig om programmets alla delar, inte minst människorna som jobbar med programmet. Med Marit som chef kommer programmet ha en tydligare styrning och kunna jobba tajtare och ännu mer som en redaktion där alla drar åt samma håll”, säger Judit Ek, nyhetschef broadcast Riksnyheterna.

Marit Hübinette har en bakgrund som redaktör, reporter och programledare på SVT.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev