Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon blir Ekots nya inrikeschef

Publicerad: 9 Maj 2016, 05:34

Tove Svenonius, i dag planeringsredaktör på Ekot, tar över som inrikeschef på Ekot. Hon efterträder Per Eurenius som lämnar redaktionen efter 40 år för att gå i pension.


Ämnen i artikeln:

Ekot

Ekot har fantastiskt kompetenta reportrar och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med dem och vara med och utveckla arbetsmetoder för att göra Ekots originaljournalistik ännu bättre, säger Tove Svenonius, som tillträder sitt nya jobb omgående.

Till Sveriges Radio kom Tove Svenonius 1998. På Ekotredaktionen landade hon 2004. Under sina 12 år på Ekot har Tove Svenonius haft en rad olika funktioner, bland annat som chef för Nyhetsreportergruppen. Nu går hon in i Ekoledningen med högsta ansvar för reportergrupperna.

Som inrikeschef ska Tove Svenonius driva förnyelsesarbetet på redaktionen samt vässa och stärka journalistiken. Dessutom får hon övergripande strategiskt ansvar för samhällsgruppen, politikgruppen, riksreportrarna och Ekonomiekot. Tillsammans med nyrekryterade grävchefen Lisa Helgesson har Tove Svenonius också ansvaret för Ekots undersökande journalistik.

I Tove Svenonius får Ekots kunniga reportrar en högsta chef som brinner för nyhetsarbetet och som har intressanta idéer om hur reporterrollen kan utvecklas i det nya medielandskapet, säger Ekochefen Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.