Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon blir DN:s korrespondent i Berlin

Publicerad: 9 December 2016, 07:19

Lina Lund. Foto: DN

När DN:s mångårige Berlin-korrespondent Jan Lewenhagen går i pension lämnar han över rodret till reportern Lina Lund.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Jan Lewenhagen har varit stationerad i Berlin sedan 2006. Därifrån har han bevakat Tyskland, Polen, Tjeckien, Slovakien, Schweiz och Österrike. Men efter tio år väntar pensionen och det är dags att säga hejdå till Tyskland. Uppdraget lämnar han över till DN:s reporter Lina Lund:

”Tyskland fortsätter att spela en viktig roll i världspolitiken, särskilt under ett år då landet går till val och Angela Merkel ska försöka bli omvald en fjärde gång. Efter Brexit-omröstningen och Donald Trumps seger i USA-valet har omvärldens förväntningar på Tyskland vuxit rejält, vilket kommer att märkas den närmaste tiden”, säger Lina Lund till DN.

”Det känns mycket bra att arbeta på en tidning som – trots krisrop i branschen – satsar så medvetet på kvalificerad utrikesbevakning”, avslutar Lina Lund, som under hösten bland annat bevakat det amerikanska presidentvalet för tidningen.

Från och med årsskiftet stationeras också DN:s nya redaktion i Istanbul av den prisbelönta journalisten och författaren Terese Cristiansson, vilket Medievärlden rapporterat om här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.