Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon är TV4:s nya USA-korre

Publicerad: 31 augusti 2017, 04:56

Ann Tiberg ny TV4-korrespondent i USA. Foto: TV4

TV4:s politiska kommentator Ann Tiberg blir USA-korrespondent för kanalen. Hon efterträder Rolf Porseryd som valt att återvända hem.


Ämnen i artikeln:

Viveka Hansson

Ann Tiberg har arbetat som politisk kommentator på TV4 sedan 2008. Under valet i USA förra året var hon på plats för att rapportera. Tidigare har hon också bevakat bland annat brittisk och italiensk politik. Ann Tiberg har också varit chef för TV4:s Nyhetsmorgon. Och när Rolf Porseryd nu bestämt sig för att lämna sitt uppdrag som USA-korrespondent tar Ann Tiberg över.

”Jag är mycket glad över att Ann Tiberg tackat ja. Hon har en gedigen erfarenhet från hemmaplan, men också från många år utomlands”, säger Viveka Hansson, programdirektör Nyheter och Samhälle.

Ann Tiberg ser fram emot sitt nya uppdrag:

”Jag älskar att rapportera om politik, att förstå besluten i de slutna rummen och sen få visa vad de betyder för oss vanligt folk. Men jag uppskattar också alla möten som det här jobbet innebär. Det är människorna, och deras berättelser, som ger störst chans att skildra det enorma land som är USA.”

För 22 år sedan utsågs Rolf Porseryd till TV4:s första USA-korrespondent. Därefter har han tillbringat åtta år i USA för att rapportera för TV4. Totalt har han bevakat sex amerikanska presidentval. I TV4:s medieblogg försäkrar Viveka Hansson tittarna om att Rolf Porseryd fortsätter synas i rutan.

”Våra tittare och playanvändare behöver inte heller oroa sig över att Rolf Porseryd återvänder hem. TV4 tänker inte uppmana Rolf, som fyllt 70, att gå i pension. Tvärtom. Rolf fortsätter kommentera händelseutvecklingen i världen från Stockholm, med passet i bakfickan, för att även på plats kunna skildra stora händelser i världen.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Viveka Hansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.