Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hon är Flammans nya chefredaktör

Publicerad: 15 September 2015, 12:09

Tidningens första kvinnliga chefredaktör, Anna Herdy, tillträder med omedelbar verkan.


”Det blir en stor utmaning, som jag är redo att ta mig an”, säger Anna Herdy i en intervju med den egna tidningen.

Anna Herdy har arbetat som ledarskribent på Flamman sedan september 2014 samt varit redaktör för tidningens sociala medier.  Dessförinnan har hon varit chefredaktör för tidningen Röd Press och initiativtagare och redaktör för podcasten Vreden.

Rekryteringen har skett genom en öppen process, med flera sökande, som slutade med att Flammans styrelse beslutade sig för att göra Anna Herdy till ny chefredaktör.

”Anna Herdy har utmärkt sig genom att visa prov på engagemang, idérikedom och goda ledaregenskaper”, säger Josefin Morge, styrelseordförande i Tidningsföreningen Norrskensflamman i en kommentar.

Flamman startade 1906. Under det senaste året har man satt igång med ett strategiarbete på tidningen. Ambitionen med det är att befästa positionen som ledande tidning för vänstern. Rekryteringen av Anna Herdy beskrivs som en pusselbit i arbetet med att utveckla och förändra Flamman.

”Rollen som chefredaktör för Flamman är viktig för vänstern i stort. Från den positionen vill jag bidra till att bredda den politiska debatten, lyfta fram nya röster i tidningen och göra Flamman till en ännu viktigare del av arbetarrörelsens opinionsbildning”, säger Anna Herdy.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.