Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Hon är Årets MediaAmazon 2017

Publicerad: 15 november 2017, 07:33

Östgöta Medias publisher Anna Lindberg.

Östgöta Medias publisher Anna Lindberg har utsetts till Årets MediaAmazon. "Priset känns som en klapp på axeln", säger Anna Lindberg.


– Det känns väldigt roligt och samtidigt lite omtumlande att ta emot det här priset. Det var oväntat för mig, och jag känner mig otroligt tacksam. Vad jag förstår ligger det en del research bakom detta pris, de har bland annat pratat med personer i min omgivning. Därför känns det här extra bra, säger Anna Lindberg till Medievärlden.

Juryns motiveringen lyder: ”Som modern publisher riktar Anna Lindberg fokus mot spänningsfältet mellan affärsutveckling, teknikframsteg och samhällsförändring i den lokala journalistiken. Resultatet blir en organisation med medarbetare som skapar relevans för både tidningsläsare och digital publik. Mod, hjärta och kommunikationsförmåga i en välavvägd blandning tar hennes visioner till resultat.”

– Motiveringen beskriver i stor utsträckning vad jag själv tycker är viktigt och var jag försöker ha mitt fokus. Det är förstås fantastiskt att även andra människor ser det, säger Anna Lindberg och fortsätter:

– Östgöta Media har gjort stora förändringar de senaste åren. Detta pris blir därför lite som en klapp på axeln.

Priset Årets MediaAmazon instiftades år 2010 av Cecilia Zadig. Priset delas ut årligen under en ledarskapskonferens, i år arrangeras den i Radiohuset den 22 november. Rubriken för årets konferens är Nazism och högerextremism: Kampen om medierna.

Cecilia Zadig, Christina Jutterström, Jeanette Gustafsdotter, Kerstin Brunnberg, Maria Ripenberg, Robert Rosén har suttit i juryn.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev