Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hög chef varnade poliselever för medier

Publicerad: 8 Oktober 2012, 05:14

Rikspolischefens närmaste man, Karl Wallin, varnade ett hundratal poliselever för att prata med journalister om sådant som kan smutskasta organisationen.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dagens Nyheter har lyssnat på en ljudinspelning av Karl Wallins föredrag på polishögskolan med temat polisens organisation och uppdrag. Där säger han bland annat:

När media bara kritiserar svensk polis faktiskt utan att de har rätt då måste vi agera. Den breda allmänheten kan faktiskt tro att den här reportern som skriver det här har rätt. Det här kan faktiskt bli en bra signal till er. Se till att inte ni skjuter oss själva i foten

Och trots den grundlagsskyddade rättigheten för alla offentliganställda att prata med journalister tycker Karl Wallin att eleverna inte ska hitta på: en massa tokigheter och beskriv organisationen som en organisation som inte fungerar och att cheferna är fullständigt kass. Det enda som händer då är att media tacksamt suger åt sig

Ledningen för polishögskolan menar att Karl Wallin inte uttryckt sig på ett bra sätt samt att hans uttalande strider mot den anda av öppenhet mot medier som de menar råder.

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.