Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

HN svarar på SD:s anklagelser om bildmanipulation

Publicerad: 14 Maj 2014, 11:07

Sverigedemokraterna har anklagat Hallands Nyheter för att ha manipulerat bilder från deras torgmöte. Nu svarar tidningen att bilden enbart är beskuren.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Bilden som publicerades på förstasidan har anklagats av SD-Kuriren för att vara manipiulerad.

”Det är inte en manipulerad bild. Däremot är den beskuren i kanterna eftersom vi ansåg att de två personerna som närvarade inte förtjänade att bli så tydliga symboler för två olika läger, vilket de skulle ha blivit när de ensamma hamnade på en så stor bild på förstasidan. Av den anledningen skar vi bort delar av ansiktet på den person som var vänd mot kameran Jag hälsade SD-Kuriren välkomna att komma in på redaktionen när de vill för att ta del av samtliga originalfiler och själva förvissa sig om att bilderna inte är manipulerade”, skriver HN:s nyhetschef Johanna Hillgren.

Även en bild inne i tidningen har anklagats av SD i Varberg för att vara manipulerad. Som bevis har de publicerat en egen bild, tagen ur en annan vinkel, och som alltså ser annorlunda ut, skriver Johanna Hillgren i krönikan.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.