Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

HN säljer digitala abonnemang med kappa

Publicerad: 2 april 2013, 09:34

Hallands Nyheters använder totalutdelad kappa för att sälja det digitala abonnemanget och ett nytt abonnemang riktat till ungdomar.


Ämnen i artikeln:

Hallands Nyheter

I torsdags var Hallands Nyheter totalutdelad och hade en kappa med rubriken ”Tidningen är inte gjord av papper Den är gjord av nyheter”.

Vi ville ta i lite grann så att folk ska vakna till. Det är lite provocerande, men när man läser fattar man. Det är ett kul sätt att använda papperstidningen, säger Hallands Nyheters chefredaktör Anders Svensson.

Bakre delen av kappan säljer Hallands Nyheters olika abonnemangspaket, varav ett är helt nytt. Det är 2 dagar + Digitalt som innebär papperstidning fredag och lördag.

Jag är väldigt nyfiken på 2-dagarspaketet, som vi hoppas ska kunna locka lite yngre läsare, de som säger att de inte hinner läsa på veckodagarna.

Dessutom erbjuder Hallands Nyheter ett renodlat digitalt paket, som är gratis fram till 15 april och sedan kommer att kosta 110 kronor / månad.

Sedan Hallands Nyheter införde sin nya modell 12 februari har 11 600 läsare registrerat sig, varav 3000 inte är befintliga prenumeranter. Sedan kappan i torsdags har 500 nya registrerat sig.

April blir en spännande månad, när vi ser hur många som kommer att betala för våra digitala erbjudanden.

Kappan har bara mottagits positivt, enligt Anders Svensson.

Något har hänt tror jag, för ett år sedan, när vi lanserade vår betalmodell, fick vi på pälsen, nu är det bara glada tillrop från prenumeranter.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Hallands Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev