Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hjörne och Falck slutar på Göteborgs-Posten

Publicerad: 19 April 2012, 07:01

Göteborgs-Postens chefredaktör Jonathan Falck och politiske chefredaktör Peter Hjörne lämnar sina tjänster. De ska ersättas av en person med båda funktionerna.


Ämnen i artikeln:

Peter HjörneGöteborgs-Posten

Göteborgs-Postens chefredaktör Jonathan Falck och politiske chefredaktör Peter Hjörne lämnar sina tjänster. De ska ersättas av en person med båda funktionerna.

Jonathan Falck har varit chefredaktör i tolv år, och innan det redaktionschef i fem år. Han blir nu redaktionell rådgivare inom Stampen och kommer att leda koncernens redaktionella råd med utgivare och chefredaktörer.

Peter Hjörne har varit politisk chefredaktör sedan 2001, innan dess var han chefredaktör i åtta år, och innan dess vd i åtta år. Han är en av huvudägarna till Stampen som äger Göteborgs-Posten. Peter Hjörne fortsätter som krönikör på halvtid på GP:s ledarsida.

När de slutar får tidningen en gemensam chefredaktör för nyhetsavdelningarna och ledaravdelningen. Rekryteringen påbörjas nu.

”Vi söker en person med stor journalistiskt kompetens, bred erfarenhet och gedigen förmåga att leda organisationer i förändring, en ledare som kan värna GP:s trovärdighet och lokala position och utveckla både den traditionella tidningen och digitala kanaler. Just att fortsätta utveckla GP och alla dess produkter, som Peter Hjörne och Jonathan Falck gjort så framgångsrikt i nästan 20 år, är den största utmaningen” säger Tomas Brunegård, koncernchef i Stampen och ordförande i Göteborgs-Postens styrelse, i en kommentar.

Jonathan Falck fortsätter tills en ny chefredaktör rekryterats.

Platsannonsen för den nya chefredaktörstjänsten finns här.

Brunegård: Innan nyår ska efterträdaren vara på plats

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.