Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Hewa Abdelzadeh blir ny Nils Horner-trainee

Publicerad: 15 December 2015, 07:14

Hewa Abdelzadeh blir ny korrespondent-trainee i Nils Horners anda efter Nivette Dawod.


Tjänsten, som inrättades förra året, innebär en grundutbildning på Ekot i Stockholm och resor till olika bevakningsområden.

”Det är både speciellt och hedrande att få denna möjlighet. Dels för att drömmen alltid varit att bli korrespondent, dels för att detta görs i Nils Horners anda. Därför är jag otroligt glad att jag nu får denna möjlighet att vara på fältet med Sveriges Radios skickliga korrespondenter”, säger Hewa Abdelzadeh i ett pressmeddelande.

Han har arbetat på Sveriges Radio sedan 2013 då han började som sommarvikarie på Radio Swedens kurdiska redaktion. Han har tidigare drivit en utrikespolitisk blogg på Nyheter24 och varit med och startat nättidningen Komar.

”Hewa Abdelzadeh har ett stort engagemang för utrikesrapportering, breda kunskaper om digital publicering och ambitionen att i sin journalistik sätta människors enskilda öden i fokus. Vi ser mycket fram emot att jobba tillsammans med honom”, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg i pressmeddelandet.

Han tillträder trainee-tjänsten den 11 januari.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.