Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Herrey förlorar twittermålet

Publicerad: 20 April 2016, 09:44

Förtalsbråket mellan Richard Herrey och Aftonbladet har fått ett slut.


Ämnen i artikeln:

TwitterAftonbladetRichard Herrey

Det var i augusti förra året som artisten Richard Herrey stämde Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal. Det efter att tidningens kulturredaktör Martin Aagård kallat Herrey för ”din gamle rasist” i ett inlägg från sitt privata twitterkonto efter det danska folketingsvalet i juni.

Aftonbladet hävdade till sitt försvar att de inte kunde ta ansvar för vad tidningens medarbetare uttrycker för privata åsikter i sina sociala medier-kanaler.

En månad senare dömde tingsrätten Aftonbladet att böta till Herrey. Men tingsrätten hade inte tagit ställning i förtalsfrågan utan beslutet grundade sig i att Aftonbladet inte hade svarat tingsrätten. Men Aftonbladet hade visst svarat Stockholms tingsrätt, vilket gjorde att domen senare inhiberades av Stockholms tingsrätt – vilken ansåg att domen hade hanterats felaktigt.

Så i dag meddelades domen och det står därmed klart att Richard Herreys inte har rätt till skadestånd . Han blir istället skyldig att betala rättegångskostnader för både Aftonbladet och Martin Aagård.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.