Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Herlitz tror inte Stampen kan undvika konkurs

Publicerad: 16 juni 2016, 06:06

Gunilla Herlitz

Det mesta pekar på att Stampen går i konkurs vilket i sin tur kan påverka dagspressbranschen i grunden, menar Gunilla Herlitz, chef för Bonnier News.


Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsStampenGunilla Herlitz

Krisen för Stampen kan bli startskottet för en större strukturomvandling för dagspressbranschen, menar Gunilla Herlitz i en intervju med Dagens Industri. Hon tror att Stampen sannolikt går i konkurs vilket kommer att påverka fler företag, bland annat Dagens Nyheter och Dagens Industri som inte kommer att nå de läsare som får sin tidning via Stampen-ägda distributionsbolaget VTD.

”Finansiellt irrationella ägare” är den stora anledningen till att strukturomvandlingen inte kommit igång tidigare, menar Gunilla Herlitz.

– Det är stiftelser, familjer och organisationer med politiska förtecken som inte ser på verksamheten strikt lönsamhetsmässigt utan är beredd att driva verksamheter av andra skäl, säger hon till Dagens Industri.

Enda undantaget är riskkapitalbolaget Segulahs köp av Mitt-i-tidningarna. Vilket inte utvecklat sig som köparna förväntat sig.

– Mitt-i-tidningarna har gått från en fantastisk rörelsemarginal på över 20 procent till nollresultat, så jag tror knappast Segulah är pigga på att göra fler förvärv, säger Gunilla Herlitz.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev