Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Helsingin Sanomat snygg så in i Norden

Publicerad: 12 Maj 2011, 20:25

Helsingin Sanomat vann utklassningsseger. Tidningen utsågs till best in show samt fick tre guld, fyra silver och ett brons när resultaten i nordiska mästerskapen i tidningsdesign presenterades i Stockholm på torsdagskvällen.


Enligt juryns ordförande Flemming Hvitfeldt var årets upplaga den hårdaste hittills. Och det delades ut ett rejält antal priser. Flest gick till Svenska Dagbladet men Helsingin Sanomat fick de ädlaste valörerna.

Tidningens fick guld för sin redesign, sin design och för sitt magasin. Dessutom var det sidor från magasinet som gjorde tidningen till best in show också. Det var fem uppslag som handlade om porr som vann juryns hjärta. Priset får de med motiveringen:

En väldigt tydlig kommunikation i världsklass. Fem olika historier om pornografi presenteras med fem olika bokstäver P O R N O som belyser olika aspekter i ämnet. Den moraliserar inte, kritiserar inte. Det är en analys på en högre nivå som bjuder in läsaren att tänka själv. Mycket elegant förpackad utan att vara det minsta distanserad.

Se några av Helsingin Sanomats vinnarsidor här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.