Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”Helsingborg är i chock”

Publicerad: 31 mars 2014, 11:23

Helsingborgs Dagblads bildspel från gårdagen har nu nått 1,2 miljoner sidvisningar. "Läsarna är i uppror" säger chefredaktör Lars Johansson.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Imorgon kommer Helsingborgs Dagblads förstasida bestå av en kolumn skriven av chefredaktör Lars Johansson.

Helsingborg är i chock. Läsarna är i uppror. Jag skriver om att vi måste ta tillbaka staden från huliganerna, säger han till Medievärlden.

När jag kom hem igår passerade jag 25 piketbussar och flera fordon som liknar stridsfordon. Man tror att man är i en krigszon. Helsingborg blir totalt belägrat när det är match, folk vågar inte gå ut.

Helsingborgs Dagblad har nu haft 1,2 miljoner sidvisningar på bildspelet som beskriver gårdagens händelser.  Bilderna har tidningens fotografer skickat direkt till sajten från sina kameror.

Många läsare vänder sig också till tidningen, och skickar in tips, bilder och filmer.

Det är ett enormt tryck på webben.

Tidningen har bett folk skicka in sina egna vittnesmål, och har fått in ett 50-tal vittnesmål som placerats in på en karta över Helsingborg. En del kommer att publiceras i morgondagens papperstidning.

Hur gör ni med bilder och filmer från läsarna?

Vi publicerar en del av dem, men har valt att inte publicera några bilder på offret.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.