Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Helle Klein slutar efter valet

Publicerad: 20 April 2010, 12:00

Aftonbladets politiska chefredaktör Helle Klein lämnar sin post efter valet.


Från 1 oktober kommer hon att jobba som präst, skribent och debattör.

Hon kommer även i framtiden att jobba för Aftonbladet som kolumnist, bloggare  och rådgivare,  i vilka former är ännu inte i detalj fastslaget, enligt ett pressmeddelande.

Helle Klein började på Aftonbladets ledarredaktion 1995 och när hon blev politisk chefredaktör 2001 var hon den yngsta någonsin på den posten.

”Jag har haft fantastiska år på Aftonbladet. Men efter riksdagsvalet i höst är rätt tidpunkt för mig att ta det här steget. Känslomässigt är det en blandning av stort vemod och en brinnande lust av att få tid att verka som präst.” säger hon i pressmeddelandet.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin kommenterar Helle Kleins beslut:

”Helle har alltid varit tydlig och uppriktig i det kall hon nu tar sig an på heltid. Hon har alltid haft en genuin förståelse och fascination för både kvällstidningen och kyrkan. Det är en spännande kombination. Hon blir svår att ersätta, det medges. Förutom vår personliga vänskap har jag stor respekt för hennes sätt att skriva och driva opinion.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.